​​Dit is de vruchtbare grond. Voor inheemse dagplukkers en tropische bloemenbuitenzetters. Hier delen we lust en liefde voor natuurlijke ingrediënten. En dat proef je. In crafty cocktails en mooie bieren. In kleine en oh-zo fascinerende gerechten. Dus zet je tanden in wat anders en je lippen aan het glas. Durf de dorstlesser. Proef de prikkeling. In een jungle van smaken, mensen, geluiden en geuren. Waar jij gewoon bijzonder bent, eet en drinkt.

Categorieën

Locatie

Google Reviews

4,7
557 reviews
  • Gydo Herlaar
    Gydo Herlaar
    6 maanden geleden

    De Botanie is een sfeervol en mooi ingericht restaurant met lekker eten. De bediening is heel vriendelijk en denkt prettig mee. Ze houden erg goed rekening met eventuele dieetwensen. Geef wel van tevoren de dieetwensen aan. Ik kon hier onder andere glutenvrij, lactosevrij en zonder look familie (ui en knoflook) eten. Ze hadden zelf smaakvolle gerechten bedacht die bij de huidige kaart hoorden. Alleen een dessert was voor mij niet mogelijk door de vele dieetwensen. Ik zou dit restaurant zeker aanraden. Bedankt!

  • Charlotte Rahardjo
    Charlotte Rahardjo
    7 maanden geleden

    Tussen de Leonidas en Georg Jensen damask zit sinds een tijdje "de Botanie" op de oude plek van de lunch en tea room Leonidas. Het menu is een mix van bijzondere smaak combinaties toegepast op vertrouwde klassieke gerechten. Mijn oog viel op de zachtgevouwen omelet met softshellcrab, het hartige wentelteefje en de in thee ingelegde zalm. Alledrie de gerechten waren lekker met goed uitgebalanceerde smaken. De sechuan peper bij de krab was niet te heet en de omelet lekker luchtig en niet te zout. De softshell krab was in zijn geheel te eten. De zalm ingelegd in thee was lekker met munt, roomkaas, mango en bosui. De zalm zelf was zacht en subtiel van smaak. Het lekkerste vond ik toch het hartige wentelteefje met uien en verschillende soorten kaas. Super fijn om oude vertrouwde plekjes in Delft te herontdekken in een nieuw jasje.

  • W Posch
    W Posch
    een week geleden

    We liepen hier binnen voor cocktails en zijn uiteindelijk ook blijven eten. Cocktails/mocktails en eten waren heerlijk. De witlof was bijvoorbeeld echt verrassend! We bestelden nog een schaaltje patat met mayo erbij, die was enorm. Vlotte en aardige bediening.

  • tergy
    tergy
    een maand geleden

    "Ken je het concept?" Het eten was goed, bediening goed, inrichting was goed. Maar het concept is dat je kleinere gerechten besteld en die dan met de tafel deelt. Uiteindelijk kwam de bon en het bleek dat we 55 euro p.p. moesten betalen, en we hebben onszelf niet eens heel erg propvol gegeten. Voor zo'n hoeveelheid geld neem ik liever een gangendiner bij een chique restaurant, dan is het van te voren ook duidelijker hoeveel het gaat kosten.

  • Joyce
    Joyce
    5 maanden geleden

    Verrassende gerechten ik heb gesmuld van de brioche met gevouwen eieren en gefrituurde blauwe krab.

Review schrijven

Geef een reactie

Nu open

Openingstijden